Bitcoin stuiterde hoger na het bereiken van $9000 aan psychologische ondersteuning, maar nog steeds besluiteloos. De prijs van de Bitcoin bleef boven het $9000 gebied ten opzichte van de US Dollar. Zullen stieren terug slaan? Wat zeggen de grafieken en technische indicatoren? Lees meer om meer inzicht te krijgen in de huidige BTC/USD Technische Analyse.

1 juli 2020, | AtoZ Markets – BTC handelt momenteel rond $9150 gebied en is behoorlijk corrigerend. Na het verwerpen van $9770 gebied, daalde de Bitcoin prijs sterk in de richting van $9000 ondersteuning. Volgens het huidige scenario is BTC vrij volatiel geworden. Een sterk momentum kan helpen om de volgende bias in de komende dagen te identificeren.

Vanaf het moment dat de laat verspreide informatie van Glassnode verschijnt, zijn er op dit moment meer dan 1.800 Bitcoin-walvissen. Vanuit een grootschalig oogpunt kan deze uitbreiding van het aantal walvissen als stierengevecht worden beschouwd. Bovendien wordt de term „walvis“ binnen de cryptografische markt gebruikt om een aparte investeerder af te beelden die veel Bitcoin in handen heeft. Normaal gesproken zijn walvissen snel Bitcoin-investeerders of welgestelde mensen die recentelijk de crypto-markt betreden.

Bitcoin bleef boven het psychologische niveau als de Amerikaanse economie aan het zinken is.

BTC verblijft momenteel in de buurt van $9150 gebied en consolideert. Bovendien is de prijs nog steeds in de range van $10.000 tot $9.000 gebied van een langere periode.

Volgens de 4 uur durende grafiek heeft Bitcoin Up meer dan $9000 ondersteuning gekregen en wordt er momenteel gehandeld in het gebied van $9150. Volgens de huidige prijsactie kunnen de beren, als de prijs onder het $9000 support niveau breekt, de prijs in de komende dagen naar beneden duwen naar $8700 gebied. Als alternatief, als de koers een 4 uur durende bullish boven het dynamische niveau van 20 EMA kan hebben, kunnen de stieren zich hoger herstellen naar $9500 gebied.

Bovendien ligt het dynamische niveau van 20 EMA momenteel boven de prijs. Het kan fungeren als een sterke ondersteuning om de prijs naar beneden te duwen. Bovendien bevinden de Stochastische Oscillator lijnen zich momenteel boven het oververkochte niveau 20 en hadden een stijgend kruispunt. Het geeft aan dat stieren langzaam aan kracht winnen.

BTC Bulls mogen het momentum verliezen

Volgens de daily chart handelt BTC momenteel rond de $9150 oppervlakte en probeert het te dalen. Ook brak de koers onder het dynamische niveau van 20 EMA, samen met de Kijun-lijn en de Tenkan-lijn. Volgens de huidige koersactie kunnen de beren, als de koers een dagelijkse close onder $9000 gebied kan hebben, de bearish pressure verder ondersteunen in de richting van $8500 gebied. In tegendeel, als de koers een bullish daily candle dicht boven $9000 gebied kan hebben, kunnen de stieren hoger slaan richting $9500 gebied in het proces.

Bovendien ligt het dynamische niveau van 20 EMA momenteel boven de koers. Samen met de Kijun lijn en de Tenkan lijn. Het dynamische niveau kan werken als een sterke weerstand om de prijs naar beneden te drukken. Bovendien kunnen de Kijun-lijn en de Tenkan-lijn werken als een samenvloeiing van het dynamische niveau. Bovendien bevinden de MACD-lijnen zich momenteel boven het 0,00-niveau en hellen ze geleidelijk naar beneden. Het geeft aan dat de beren de bearish pressure verder kunnen ondersteunen.

Concluderend kan worden gesteld dat Bitcoin boven de $9000 steunzone bleef, wat aangeeft dat de stieren nog steeds proberen het momentum vast te houden. Een dagelijkse afsluiting is nodig om het definitieve momentum in de komende dagen te vinden.