Een opmerkelijke opleving dit weekend heeft Bitcoin weer op weg geholpen naar $20.000, zijn recordhoogte tot nu toe. Het vlaggenschip van de cryptocrisis sloot de week nog steeds in het rood af, met een daling van 1,28 procent over het geheel.

Veel factoren droegen bij aan de daling, vooral het maken van winst doordat de prijs met $19.500 in drie jaar tijd een recordhoogte bereikte. Ondertussen, versnelden de geruchten over de Schatkist van de V.S. Secretay die verordeningen voor privé cryptoportefeuilles goedkeurt ook de verkoop.

Maar het weekend zag Crypto Trader een deel van die zorgen van zich afschudden. De cryptocurrency duwde zichzelf hoger na het vinden van concrete steun binnen de $16.200-16.500 range. Het handelde ongeveer 15 percenten hoger van zijn laag van vorige week vanaf Maandag, wijzend op een andere poging bij het breken van $19.500 en het opnieuw testen van $20.000.

En de fundamentals zijn voorstander van het scenario.

ONS DOLLAR-INDEX BEREIKT HET LAAGSTE PUNT IN APRIL 2018

De Amerikaanse dollar heeft vandaag 91,69 dollar bereikt ten opzichte van een mandje met grote buitenlandse valuta’s, het laagste niveau sinds april 2018. Een CNBC-rapport merkte op dat het optimisme in het COVID-19-vaccin, gekoppeld aan weddenschappen op meer economische stimulans in de Verenigde Staten, de greenback onder druk zette.

De outperformance op de Amerikaanse beurs, met de S&P 500 die zijn beste maand sinds april 2020 postte, wees er verder op dat portefeuilles riskantere activa zouden blijven aanhouden door middel van hun maandeindsevenwichtsherstel. Dat zou ook op korte termijn een neerwaartse druk op de Amerikaanse dollar kunnen veroorzaken.

Een zwakkere dollar is gunstig voor de vooruitzichten van Bitcoin. De kortetermijn risico’s creëren een ideale bullish setup voor de cryptocurrency, vooral omdat het onvermoeibaar wacht op een $20k-retest. Bitcoin’s eigen fundamentals te midden van een dovish Fed en een bloeiende institutionele adoptie wijzen op een ander recordhoogte in de maak.

BITCOIN DEZE WEEK

De Bitcoin-markt begint deze week positief. Vanaf 0650 UTC steeg BTC/USD met 1,97 procent tot 18.561 dollar. De winst kwam vooral nadat de Guggenheim Funds Trust een amendement indiende bij de Amerikaanse Securities and Exchange om 10 procent van de reserves in te zetten bij Grayscale’s Bitcoin Trust.

Guggenheim heeft een nettovermogen van ongeveer 4,97 miljard, wat betekent dat het nu bijna 500 miljoen dollar kan investeren in BTC.

De positieve start van Bitcoin deze week volgde ook op een opiniestuk over Bitcoin van Niall Ferguson, een prominente financiële historicus. De Bloomberg-columnist gaf de voorkeur aan de „ingebouwde schaarste“ van de cryptografie boven de meedogenloze gelddruk van de wereldwijde centrale banken. Hij voegde eraan toe:

„De toekomstige zwakte van de dollar is een favoriet gespreksonderwerp voor Wall Street economen zoals Steve Roach. Je kunt zien waarom. Er zijn echt veel dollars in omloop, ook al is hun omloopsnelheid gedaald door de pandemie.“

Het lijkt erop dat Bitcoin’s stijging deze week onvermijdelijk lijkt dankzij een zwakker dollargevoel op korte – en lange termijn.