De stulna medlen till ett värde av 5,4 miljoner dollar har skickats över andra börser. Eterbase vill att pengarna ska stoppas.

Crypto exchange Eterbase når ut till andra börser för att stoppa flödet av sin hackade krypto.
Vissa börser, som Binance, har erbjudit sin hjälp efter Eterbase-hacket.

Eterbase avser att tillkännage ett datum för att återupptas inom en snar framtid

Eterbase, ett europeiskt digitalt tillgångsbörs, har uppmanat andra börser att blockera stulen krypto efter ett hack som såg nästan 5,4 miljoner dollar i krypto flyttat till andra börser tidigare i veckan.

Få vår app för de bästa nyheterna och funktionerna till hands. Var den första att prova Decrypt Token och mycket mer.

Hacket ägde rum den 8 september 2020 och riktade sig mot börsens heta plånböcker, som är anslutna till internet. Eterbase har sedan dess samarbetat med myndigheterna för att försöka identifiera hackarna. De stulna medlen fanns i Bitcoin Code, Ethereum, XRP, Texos, Algorand och TRON. Och nu vill börsen få hjälp att stoppa de stulna pengarna från att komma undan.

“Eterbase kommer att fortsätta med sin verksamhet! Vår undersökning visar en stor del av stulna medel hamnade på @binance, @HuobiGlobal och @hitbtc ”, den Eterbase laget sade nyligen i en tweet.

Andra utbyten har reagerat på nyheterna genom att erbjuda deras hjälp. Binance VD Changpeng Zhao svarade på Eterbases tweet som erbjuder sitt utbytes hjälp.

Hackning av kryptobörser blir en allt mer lönsam verksamhet. Tidigare hack, inklusive 450 miljoner dollar hack från MT Gox 2014, och Bitfinex hack 2016 som såg $ 1 miljard stulna, visar hur frestande ett mål dessa börser kan vara

Att använda sig av stulen krypto är dock fortfarande en utmaning för hackare. „Dessa tokens är för alltid flaggade på blockchain och ingen i branschen kommer någonsin att acceptera dem – vilket gör det mycket svårt för brottslingarna att njuta av deras framgång,“ berättade Ingo Fiedler, medgrundare av Blockchain Research Lab, Decrypt .

Det är därför Eterbase når ut till andra börser när de jagar den stulna krypten. Helst, med de frysta medlen flaggade över flera börser, kan skador orsakade av hacket ångras. Om medlen identifieras returneras de vanligtvis till den legitima ägaren, så inte allt hopp går förlorat i det här fallet, tillade Fiedler.

Framöver har Eterbase försäkrat sina användare att börsen har tillräckligt med kapital för att uppfylla sina skyldigheter. Börsen avser att meddela ett datum för återöppning så snart som möjligt.